Jogurt owocowy z mleka koziego - nie zawiera glutenu |
|
Mleko kozie zostaje spasteryzowane.
Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi.
Po okresie inkubacji i schłodzeniu powstały jogurt naturalny zostaje rozlany do opakowań jednostkowych o pojemności 150g i umieszczony w chłodni.
Przy produkcji jogurtów owocowych wsad owocowy f-my Eurohansa Toruń zostaje dodany do jogurtu naturalnego i po wymieszaniu jogurt owocowy zostaje rozlany do opakowań jednostkowych o pojemności 150g i umieszczony w chłodni.
Jogurty owocowe zawierają ok. 3% cukru/sacharoza, syrop glukozowy, którym słodzone są owoce we wsadach owocowych.
Termin przydatności do spożycia 18-21 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Jogurt kozi owocowy - nie zawiera glutenu
|
Jogurt z mleka koziego - oferta smakowa |
Obecnie w naszej ofercie znajdują się jogurty w kubeczkach z tworzywa sztucznego o pojemności 150g.
Proponowane smaki to:
|