Kulki z sera koziego z czosnkiem i ziołami w oleju |
|
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej twaróg.
(Mleko kozie spasteryzowane a następnie zostaje schłodzone do wyznaczonej temperatury po czym jest zaszczepiane bakteriami twarogowymi f-my Chr.Hansen mleka przerobowego).
Po okresie inkubacji powstała gęstwa serowa zostaje stopniowo podgrzana do uzyskania odpowiedniej konsystencji a po schłodzeniu umieszczona w formach - ociekaczach. Uzyskana gęstwa serowa o konsystencji pozwalającej na uformowanie niezbyt mazistych kulek zostaje wymieszana z dodatkami: soli, czosnku suszonego, nasion czarnuszki, nasion kozieradki.
Kulki zostają umieszczone w słoikach z tworzywa sztucznego i zalane olejem słonecznikowym po czym umieszczone w chłodni w wyznaczonej temperaturze.
Termin przydatności do spożycia 1,5 - 2 miesięcy.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
|
Wyróżnienie - produkt roku 2015 |
Materiały marketingowe - ulotka produktowa |