4.11.2019
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
5.05.2018
|
27.04.2018
|
Zgodnie z naszymi zapowiedziami w drugiej połowie kwietnia br. nasza oferta ekologiczna uległa rozszerzeniu o dwa nowe produkty:
Nowy, wspaniały smak skomponowany przez naszych technologów sprawia, że oba produkty są wyraziste, a jednocześnie subtelne. Wyselekcjonowany dobór przypraw nadaje naszym serom charakteru, jednocześnie miło zaskakując niejednego serowego smakosza. |
26.04.2018
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
15.02.2018
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
23.10.2017
|
W dniu 23.10.2017 Capra Campinos otrzymała ponownie certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej. |
|
01.06.2017
|
W dniu 26.05.2017 Capra Campinos otrzymała ponownie certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej. |
|
22.11.2016
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
21.11.2016
|
Już teraz mogą Państwo znaleźć nas na FACEBOOKU :)) Serdecznie zapraszamy i polecamy nasz profil: Capra Campinos facebook |
|
18.11.2016
|
Drugą połowę listopada rozpoczęliśmy od współpracy reklamowej z dwumiesięcznikiem "Współczesna Dietetyka". Promocja naszych produktów realizowana jest w formie reklamy drukowanej w miesięczniku oraz za pośrednictwem firmowego serwisu internetowego. Dwumiesięcznik jest zbiorem aktualnej, rzetelnej i przede wszystkim praktycznej wiedzy eksperckiej, wykorzystywanej w codziennej pracy z osobami, wymagającymi terapii i pomocy najlepszych specjalistów w dziedzinie dietoterapii. |
|
28.09.2016
|
Certyfikat CIRF obrazuje przedsiębiorcę, który inwestując we własną firmę, nie zapomina o fundamentalnym obowiązku rzetelnego płacenia swoich zobowiązań wobec pracowników jak i kontrahentów. Powyższy dokument potwierdza dwie najważniejsze kwestie rozwoju biznesowego: INNOWACYJNOŚĆ i RZETELNOŚĆ. |
|
28.09.2016
|
Polski Orzeł Biznesu jest programem weryfikującym polską przestrzeń sektora MiŚP. "Osobowość Roku" jest ukoronowaniem przedsiębiorcy za wykonanie tytanicznej pracy na rzecz swojego przedsiębiorstwa oraz docenieniem wkładu kadry pracowniczej, która w znacznym stopniu przyczynia się do jego rozwoju. |
|
22.07.2016
|
W dniu 22.07.2016 Capra Campinos otrzymała ponownie certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej. |
|
01.07.2016"Wokół Kampinosu" Lipiec - Sierpień 2016
|
W lipcowym numerze miesięcznika informacyjnego "Wokół Kampinosu" w sekcji "Ciekawi Ludzie" ukazał się obszerny wywiad z właścicielką Capra Campinos - Małgorzatą Klause Wojas. W materiale przedstawiono sylwetkę właścicielki oraz genezę powstania przetwórni Capra Campinos i jej systematycznego rozwoju.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu, którą znajdą Państwo w poniższym linku.
|
|
01.07.2016
|
Początek wakacji rozpoczeliśmy lokalną akcją reklamową w niezależnym informatorze gminy pt. "Sygnalista Leszna" nr 04/2016, Lipiec/Sierpień, nad opracowaniem którego czuwa wydawnictwo JANQ z Leszna. |
|
04.06.2016
|
Nowy produkt z oferty ekologicznej Capra Campinos "Roladka z czosnkiem niedźwiedzim ekologiczna" został wyróżniony i nagrodzony na VI Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. |
|
04.06.2016
|
W czerwcowy weekend 3-5.06.2016 należeliśmy (jak co roku) do grona wystawców VI-go Ogólnopolskiego festiwalu serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. Celem imprezy jest m.in. promowanie rozwoju polskiego rynku serów produkowanych regionalnie. Na festiwalu odbywają się prezentacje producentów, warsztaty kulinarne, seminaria oraz kiermasz połączony z degustacją serów. |
|
01.06.2016
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
25-29.04.2016
|
Celem projektu jest propagowanie ekologii, jako elementu życia codziennego każdego człowieka.
Organizatorzy mówią o społecznie odpowiedzialnym biznesie i sprawiedliwym handlu. Pokazują łatwość prowadzenia zdrowego trybu życia w praktyce podczas warsztatów ruchowych, kosmetycznych, kreatywnych i lifestyle’owych. Dodatkowo studentom i pozostałym uczestnikom przedstawiane są sylwetki producentów oraz propozycje produktowe zdrowej żywności.
Wyczerpujące informacje na temt powyższego projektu znajdą Państwa na stronach: |
|
01.04.2016
|
Z początkiem kwietnia 2016 nasza oferta została rozszerzona o nowe produkty
Obecnie nasz asortyment produktowy rozszerzyliśmy o następujące pozycje:
Dzięki nowej recepturze i zastosowaniu wyjątkowo wyważonego składu przypraw, Życzymy smacznego |
18.12.2015
|
Jest to pierwszy w Polsce certyfikat kładący nacisk na dwie najważniejsze kwestie: INNOWACYJNOŚĆ i RZETELNOŚĆ oraz w wypadku tytułu: "Polska Firma Fair Play" na wysokie normy etyczne. Certyfikat CIRF - "Polska Firma Fair Play" służy promocji oraz wyróżnieniu polskich przedsiębiorstw, dla których normy etyczne są stawiane jako priorytetowe cele prowadzenia działalności gospodarczej.
Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.cirf.pl/ |
|
03.11.2015
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
20.09.2015
|
Święto Sera i Wina to kiermasz, w czasie którego można degustować produkty wystawców, kupić regionalne sery, wina, być świadkiem "smacznych" pokazów gastronomicznych, jak również uczestniczyć w konkursie konsumenckim i eksperckim na najlepszy ser oraz na najlepsze wino. To wszystko w niepowtarzalnej scenerii pałacowych ogrodów. |
|
10.09.2015
|
Dnia 10.09.2015 Capra Campinos otrzymała certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej. |
|
01.09.2015
|
Okres powakacyjny rozpoczeliśmy regionalną akcją reklamową w lokalnym miesięczniku informacyjnym "Wokół Kampinosu" Nr 1 Wrzesień 2015. |
|
12.06.2015
|
Podstawowy produkt z oferty konwencjonalnej Capra Campinos "kulki z czosnkiem i ziołami w oleju" został wyróżniony i nagrodzony na V Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. |
|
04.11.2014
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
01.10.2014
|
Z początkiem października 2014 wprowadziliśmy nowy, dodatkowy rodzaj opakowania dla produktu "Ser twardy dojrzewający ekologiczny z mleka koziego CAPRA". Produkt zapakowany jest w specjalną folię spożywczą, zgrzaną termicznie a następnie umieszczony w estetycznym trójkątnym kartoniku, który stanowi opakowanie przyjazne dla środowiska. |
|
01.06.2014
|
Na początku czerwca 2014 nasza przetwórnia stała się głównym "bohaterem" trzeciej serii programu kulinarnego pt. "Przez dziurkę od sera" a dokładniej 8 odcinka serii, który jest emitowany na kanale Kuchnia +. Prowadzący program Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji polskich serów zagrodowych. Celem programu jest przybliżenie widzom tematu polskich serów. |
|
28.10.2013
|
Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ |
|
22.06.2013
|
W czerwcu 2013 w jednej z zielonych warszawskich dzielnic należeliśmy do grona wystawców/uczestników bardzo ciekawego projektu, jakim jest Targ Śniadaniowy. Celem eventu jest popularyzowanie idei wspólnych śniadań spożywanych w gronie bliskich sobie osób i poznawanie cikawych, smacznych "pomysłów" kulinarnych. |
|
07.06.2013
|
W czerwcu 2013 należeliśmy (jak co roku) do grona wystawców III-go Ogólnopolskiego festiwalu serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. Celem imprezy jest m.in. promowanie rozwoju polskiego rynku serów produkowanych regionalnie. Na festiwalu odbywają się prezentacje producentów, warsztaty kulinarne, seminaria oraz kiermasz połączony z degustacją serów. |
|
01.06.2012
|
II Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim, który odbył się w dniach 1-3 czerwca 2012 to szczególna data dla Capra Campinos, ponieważ nasz produkt: "Ser twardy dojrzewający z mleka koziego CAPRA" otrzymał nagrodę główną i zajął tym sposobem pierwsze miejsce w konkursie na Najlepszy Ser Festiwalu 2012. zobacz galę laureatów |
|
01.04.2012
|
W kwietniu rozpoczeliśmy akcję informacyjno-reklamową w fachowym magazynie dla handlowców "Forum Mleczarskie - Handel" 2/2012 (51) kwiecień/maj. W dwumiesięczniku prezentujemy nasz asortyment produktowy jak również wywiad z właścicielką Capra Campinos Małgorzatą Klause-Wojas. |
|
01.01.2012
|
Z początkiem 2012 roku podjęliśmy decyzję o publikacji materiałów informacyjnych na temat naszej przetwórni i ofercie produktowej w Podręczniku Forum Mleczarskie. Projekt przedstawia ponad 80 gatunków serów z różnych krajów Europy wraz ze szczegółowym opisem pochodzenia, oznaczeń i apelacji, parametrów miąższu, przeznaczenia kulinarnego oraz akcesoriów. Jest to źródło wiedzy o dostawcach specjalistycznych serów dla kupców sieci handlowych. |
|
16.07.1998
|
W gazecie "Na Bielanach" nr 33 (83) z dnia 16 lipca 1998 roku ukazał się pierwszy artykuł o Capra Campinos. W tym okresie przetwórnia nosiła nazwę Ekologiczna Hodowla Kóz - Capra Campinos, której działalność w istotny sposób przyczyniła się i wpłynęła na dalszy rozwój zmierzający w kierunku produkcji koziego asortymentu produktowego. |
|
Podejmij decyzję mądrego żywienia... |
MLEKO - JOGURTY - TWAROGI - SERY - ROLADKI
Własciwości odżywcze mleka koziego są udowodnione i wykorzystywane w profilaktyce wielu schorzeń.
Mleko kozie i jego przetwory to źródło wapnia, fosforu, selenu. Istotna jest także zawartość witamin m.in. D, B1, B2 i PP, łatwo przyswajalnego białka zawierającego wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy m.in. tauryna oraz łatwo trawionego tłuszczu.
NA CO POMAGA ?
Dzięki w/w składnikom spożywanie produktów kozich ma istotny wpływ na profilaktykę w zakresie:
|